Rukola. Dieta, która zmienia podejście do jedzenia

catering i dieta pudełkowa

Prawdopodobnie każdy z nas chciałby się lepiej odżywiać i gdyby mógł, naprawdę jadłby zdrowo. Mimo to diety Polaków obfitują w przetworzone jedzenie i posiłki typu fast food. Dlaczego tak się dzieje? Brakuje nam czasu na gotowanie, nie mamy pomysłu na posiłki, jemy w pośpiechu. Na szczęście z pomocą przychodzi dieta cateringowa. Marki to jedna z wielu miejscowości, w których dobrze prosperuje dowóz posiłków pod sam dom.

Zalety diety cateringowej

Spośród wielu zalet diety cateringowej na prowadzenie wysuwa się oszczędność czasu i możliwość dostosowania diety do swoich potrzeb, co nie zawsze się udaje, gdy podejmujemy trud gotowania samodzielnie. Znana w okolicach Warszawy Rukola – dieta, która zmienia podejście do jedzenia, znacznie ułatwia kontrolowanie tego, co się je. Do niewątpliwych zalet diety cateringowej należy szeroki wybór opcji. Zamawiając swój catering (Łomianki to miejsce, w którym także masz taką możliwość) mnogość opcji okaże się zaskakująca. W ofercie Rukoli są między innymi następujące diety: paleo, sportowa, wegetariańska, wegańska, redukcyjna, bezglutenowa, antyzapalna, bez laktozy, a także dieta na detoks, czy dieta specjalnie dla mam… Każdy bez wątpienia znajdzie wariant dla siebie nawet, jeśli ma specjalne wymagania żywieniowe.

Przykładowy jadłospis diety cateringowej

Zastanawiasz się, co właściwie je się w diecie, którą dowozi catering? Łomianki to miejscowość, w której mieszkańcy zdążyli się przekonać, jak wygodna i smaczna może być dieta przywożona do domu. Wracając do przykładowego jadłospisu. Na co można liczyć na zbilansowanej diecie? Na pewno na pięć pełnowartościowych posiłków: śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację. Biorąc pod lupę jedno menu, wynika z niego, że na śniadanie można zjeść pyszną waniliową kaszkę z owocami, na drugie śniadanie warzywa, a mianowicie brokuły z dodatkami. Obiad to kurczak z ryżem i również porcją warzyw. Podwieczorek – pyszne ciasto, babka cytrynowa z nietuzinkową nutą bazylii. A na kolację chlebek z dodatkami. Oto Rukola – dieta, która nie nudzi. Jak można zaobserwować, dieta ta obfituje w świeże warzywa i owoce. Nie ma tutaj potraw tłustych ani smażonych. Składniki są skomponowane tak, by nie tylko do siebie pasowały, ale i czasami tym połączeniem zaskakiwały podniebienie. Warto dodać, że każda dieta ma doprecyzowaną obecność alergenów i kaloryczność poszczególnych dań. Dzięki cateringowi dietetycznemu wreszcie można głośno powiedzieć: „wiem, co jem!”.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *